Gayrimenkul Projelerinin Geliştirilmesi, Pazarlanması ve Gayrimenkulde Yeni Eğilimler Sertifika Programı (27-28-29 Eylül 2019)

Amaç 

Gayrimenkul geliştirme sürecinde üst yönetimin ve pazarlama biriminin üstlendiği rol ve sorumluluklar detaylı incelenerek, katılımcıların gayrimenkul pazarlanması ve satışında yetkinlik kazanmaları hedeflenmektedir. Programda sektörü etkileyen eğilimlerin analizi, proje geliştirme, yapım ve satış aşamaları incelenmektedir. Bu aşamalarda üst yönetimin ve pazarlama biriminin diğer birimler ve farklı disiplinlerle ilişkisi ele alınarak uygulamalarla katılımcıların ilişki yönetimi ve planlama yetkinliğinin de artırılması hedeflenmektedir.

Programın sektörü etkileyen eğilimleri analiz bölümünde önemli bir konu haline gelen yaşam dönemi maliyetlerini (aidatları) azaltmak için yapılabilecek iyileştirilmeler anlatılacaktır. Gündemdeki “binalarda enerji verimliliği” ve “yerleşim birimlerinin sürdürülebilirliği” konuları Dünya’dan ve Türkiye’den örnek uygulamalarla incelenecek, geliştirme ve pazarlama faaliyetlerine etkisi ele alınacaktır. Artan rekabet koşulları, mevcut konut stoku pazarlama konusunda yeni çözümler üretilmesini gerektirmektedir. Saha ziyaretinde açık arttırma ile satış, arabuluculuk ve takas sistemleri gibi pazarlama argümanlarına ek çözümler incelenecektir. Böylece programın sonunda katılımcıların sektöre ilişkin yeni bir vizyon ve farkındalık kazanmaları hedeflenmektedir.

Kimler katılmalı:

Gayrimenkul sektöründe pazarlama konusunda uzmanlaşmak isteyenler
Gayrimenkul proje konsepti oluşturma konusunda çalışmak isteyenler
Gayrimenkul değerlemesi yapanlar
Gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketlerinde, inşaat şirketlerinde ve perakende şirketlerinde gayrimenkul geliştirme alanında çalışanlar
İş ve alışveriş merkezlerinin yöneticileri ve pazarlama uzmanları
Emlak ofis sahipleri ve çalışanları
Gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak isteyenler
Gayrimenkul sektöründe kariyer yapmak isteyenler
Gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri takip etmek isteyenler

Katılımcıların kazanımları:

  • Ekonomik, sosyal ve çevresel değişimlerin toplumların ihtiyaç ve beklentilerini nasıl şekillendirdiği ve gayrimenkul sektörüne yansımasını öngörmenin rekabetçi piyasalarda önemini fark edecekler.
  • Gayrimenkul geliştirme sürecini ve aşamalarını tanımlayarak disiplinlerarası işbirliği sürecini kavrayacaklar.
  • Sürdürülebilir gayrimenkul geliştirme sürecindeki ilişkileri çözümleyecekleri vaka çalışması - paydaş analizini deneyimleyecekler.
  • Gayrimenkul projelerinin fikir aşamasından proje teslimine kadar ki sürecinde pazarlamanın diğer disiplinlerle etkileşimli çalışmasının projelerin başarısına katkısını fark edecekler.

Sertifika Programı İçeriği (27-28-29 Eylül  2019):

27.092019         10:00 – 13:00

                            Gayrimenkul projenin geliştirilme sürecinde aşamalar; Projenin geliştirme konseptinin belirlenmesi, fizibilite çalışmaları,

                            projenin satış fiyatının belirlenmesi

                            14:00 – 17:00

     Gayrimenkul projelerinin pazarlamasında dikkat edilecek önemli unsurlar; Lansman, Satış ofisinin hazırlanması, Satış 

     ekibinin oluşturulması

 28.09.2019         10:00 – 11:30

     Gayrimenkul yatırım projelerine ilişkin kavramsal yaklaşımlar ve ekonomik, sosyal ve çevresel değişimlerin

     toplumların ihtiyaç ve beklentilerini nasıl şekillendirdiği ve bunun gayrimenkul sektörüne yansıması

     11:30 – 15:30

                              Enerji etkin binalar ve sürdürülebilir yerleşme birimleri kriterleri, Pazarlama süreçleri ve maliyet yönetimi dikkate alınarak 

                              Dünya’dan ve Türkiye’den uygulama örnekleriyle enerji etkin binalar ve sürdürülebilir gayrimenkul projelerinin incelenmesi

 29.09.2019          10:00 – 17:00

                             Gayrimenkul projesinin ziyareti ve yerinde bilgi alma;

·         Açık arttırma/ihale sistemi ile satış

·         Emlak takas sistemi

·         Gayrimenkul çözüm merkezi sistemi

 

 

Eğitmenler

Hülya Uğuz Yedievli, Gayrimenkul Geliştirme Uzmanı, Ekonomist

Hülya Uğuz Yedievli, Hacettepe Üniversitesi, Ekonomi Bölümünden mezun olmuş, İngiltere Cambridge’de yabancı dil ve iş idaresi kurslarına katılmıştır. Çeşitli sektörlerde uzun süre çalıştıktan sonra uluslararası bir gayrimenkul şirketinde danışmanlık yapmış ve yaşam dönemi maliyeti düşük konutlar üzerine uzmanlaşmaya odaklanmıştır. 

Bu amaçla İstanbul Teknik Üniversitesi, Gayrimenkul Geliştirme Yüksek Lisans Programını tamamlamıştır. Yüksek lisans programında “Enerji Etkin Bina ve Yerleşme Birimlerinin İklimsel Veriler ve Gayrimenkul Geliştirme Açısından  Gerçekleştirilebilme Olanakları” konulu tez çalışmasını yapmıştır. Çalışmaları esnasında yurt içi ve yurtdışındaki konferans, seminer, fuar ve yayınları güncel olarak takip etmiş ve Enerji  Verimliliği Eğitim Tesisi  (Ankara), Muğla Üniversitesi, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Konukevi  (Antalya), BedZED (İngiltere),  Sonenschiff  Binası ve Solarsiedlung konutları (Freiburg, Almanya), Chambery (Fransa), Kuzey - Güney İsveç’de  saha ziyaretleri yapmıştır. Ayrıca “Sustainable Sweden Tour 2009”un raportörlüğünü yapmıştır. 2011 yılında SMA Solar Academy’nin (Almanya) eğitimlerine katılmıştır.

Gayrimenkul sektörüne yönelik birey ve takım koçluğu yöntemleri ile zenginleştirilmiş eğitimler geliştirmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi, Gayrimenkul Geliştirme Yüksek Lisans  Programında “Gayrimenkul Geliştirme Projelerinde Paydaş Analizi” takım koçluğu çalışmasını misafir eğitmen olarak gerçekleştirmiştir.

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (İMSAD) binalarda enerji verimliliği konusunda finansman modelleri geliştirmek hedefiyle yürüttüğü “AB Mevzuatı Çerçevesinde Yapılarda Enerji Verimliliğinin Finansmanı ve Hukuki Düzenlemelerle ile İlgili Sektörler arası İşbirliği Projesi”nde teknik danışman olarak görev almıştır.

Kadir Has Üniversitesi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Gayrimenkul Geliştirme Akademisinin koordinatörlüğünü yapmaktadır. Koordinatör olarak gayrimenkul sektörünün ihtiyacı olan sertifika programlarını kurgulamakta, sektörde ihtiyaç duyulan insan kaynağı yetkinlikleri ile ders içerikleri arasında köprü kurmakta, dinamik ve sinerjik bir içerik oluşmasını sağlamaktadır.

Aynı zamanda akademide içeriklerini hazırladığı “Gayrimenkul Projelerinin Geliştirilmesi, Pazarlanması ve Gayrimenkulde Yeni Eğilimler Sertifika Programı”, “Gayrimenkul Geliştirmede Yeni Eğilimler: Enerji Etkin Binalar ve Sürdürülebilir Yerleşme Birimleri Sertifika Programı”, "Konut Projeleri Satış Uzmanlığı Sertifika Programı" "Bina ve Toplu Yapı Yöneticiliği Sertifika Programı"nın eğitmenliğini yapmaktadır.

Hülya Uğuz Yedievli "Gayrimenkul Geliştirme ve Sürdürülebilirlik; Enerji Etkin Binalar ve Sürdürülebilir Yerleşme Birimleri" adlı kitabın yazarıdır.


Sertifika Programı

Eğitim programı  27-28-29 Eylül 2019 tarihleri arasında Cuma, Cumartesi ve Pazar günü saat 10:00 – 17:00 arası planlanmıştır.

Katılım Ücreti

Gayrimenkul Projelerinin Geliştirilmesi, Pazarlanması ve Gayrimenkulde Yeni Eğilimler Sertifika Programı 1750 TL + KDV (%8)

Anlaşmalı kredi kartlarına taksit seçeneği bulunmaktadır.

Ödemeler:

Banka: Garanti Bankası,
Hesap Adı: Kadir Has Üniversitesi,
Şube: Balat Şubesi (Şube Kodu 020)
Hesap No: 6299718
IBAN: TR10 0006 2000 0006 2997 18

Banka: Akbank
Hesap Adı: Kadir Has Üniversitesi
Şube: Kadir Has Üniversitesi Şubesi (Şube Kodu 993)
Hesap No: 008295
IBAN : TR92 0004 6009 9388 8000 0082 95
Ödemeler programın başlama tarihinden bir önceki Cuma günü yapılmalıdır. Ödeme makbuzları ilk derse gelindiğinde ibraz
edilmelidir.

Yer:
Kadir Has Üniversitesi
Kadir Has Caddesi, Cibali / İstanbul 34 083
Tel:  0212 533 57 65 / 12 18 Fax: 0212 533 65 15 0553 352 22 73
e-posta:  khas-yasam@khas.edu.tr

İşbirliğimiz

15 Yıldır Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Akademisi ile Sertifika Programları, Eğitimler, Seminerler düzenliyoruz.