Gayrimenkul Projelerinin Geliştirilmesi, Pazarlanması ve Gayrimenkulde Yeni Eğilimler Sertfika Programı

Amaç:

Gayrimenkul geliştirme sürecinde üst yönetimin ve pazarlama biriminin üstlendiği rol ve sorumluluklar detaylı incelenerek, katılımcıların gayrimenkul pazarlanması ve satışında yetkinlik kazanmaları hedeflenmektedir. Programda sektörü etkileyen eğilimlerin analizi, proje geliştirme, yapım ve satış aşamaları incelenmektedir. Bu aşamalarda üst yönetimin ve pazarlama biriminin diğer birimler ve farklı disiplinlerle ilişkisi ele alınarak uygulamalarla katılımcıların ilişki yönetimi ve planlama yetkinliğinin de artırılması hedeflenmektedir.

Programın sektörü etkileyen eğilimleri analiz bölümünde önemli bir konu haline gelen yaşam dönemi maliyetlerini (aidatları) azaltmak için yapılabilecek iyileştirilmeler anlatılacaktır. Gündemdeki “binalarda enerji verimliliği” ve “yerleşim birimlerinin sürdürülebilirliği” konuları Dünya’dan ve Türkiye’den örnek uygulamalarla incelenecek, geliştirme ve pazarlama faaliyetlerine etkisi ele alınacaktır. 

Artan rekabet koşulları, mevcut konut stoku pazarlama konusunda yeni çözümler üretilmesini gerektirmektedir. Saha ziyaretinde açık arttırma ile satış, arabuluculuk ve takas sistemleri gibi pazarlama argümanlarına ek çözümler incelenecektir. Böylece programın sonunda katılımcıların sektöre ilişkin yeni bir vizyon ve farkındalık kazanmaları hedeflenmektedir. 

Kimler katılmalı:

• Gayrimenkul sektöründe pazarlama konusunda uzmanlaşmak isteyenler
• Gayrimenkul proje konsepti oluşturma konusunda çalışmak isteyenler
• Gayrimenkul değerlemesi yapanlar 
• Gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketlerinde, inşaat şirketlerinde ve perakende şirketlerinde gayrimenkul geliştirme alanında çalışanlar 
• İş ve alışveriş merkezlerinin yöneticileri ve pazarlama uzmanları
• Emlak ofis sahipleri ve çalışanları
• Gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak isteyenler
• Gayrimenkul sektöründe kariyer yapmak isteyenler
• Gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri takip etmek isteyenler

Katılımcıların kazanımları:

• Ekonomik, sosyal ve çevresel değişimlerin toplumların ihtiyaç ve beklentilerini nasıl şekillendirdiği ve gayrimenkul sektörüne yansımasını öngörmenin rekabetçi  
  piyasalarda önemini fark edecekler.
• Gayrimenkul geliştirme sürecini ve aşamalarını tanımlayarak disiplinlerarası işbirliği sürecini kavrayacaklar.
• Sürdürülebilir gayrimenkul geliştirme sürecindeki ilişkileri çözümleyecekleri vaka çalışması - paydaş analizini deneyimleyecekler.
• Gayrimenkul projelerinin fikir aşamasından proje teslimine kadar ki sürecinde pazarlamanın diğer disiplinlerle etkileşimli çalışmasının projelerin başarısına katkısını fark edecekler.

Sertifika Programı İçeriği: 

1. Gün          

10:00 – 11:30  Gayrimenkul yatırım projelerine ilişkin kavramsal yaklaşımlar ve ekonomik, sosyal ve çevresel değişimlerin toplumların ihtiyaç ve beklentilerini nasıl
                         şekillendirdiği ve bunun gayrimenkul sektörüne yansıması

11:30 – 14:00  Enerji etkin binalar ve sürdürülebilir yerleşme birimleri kriterleri, Pazarlama süreçleri ve maliyet yönetimi dikkate alınarak Dünya’dan ve Türkiye’den
                         uygulama örnekleriyle enerji etkin binalar ve sürdürülebilir gayrimenkul projelerinin incelenmesi

15:00 – 17:00   Gayrimenkul geliştirme projelerinin satış sonrası yönetim sürecinin dikkate alarak tasarlanmasında kritik faktörler
 
2. Gün
10:00 – 13:00  Gayrimenkul projenin geliştirilme sürecinde aşamalar; Projenin geliştirme konseptinin belirlenmesi, fizibilite çalışmaları, projenin satış fiyatının belirlenmesi

14:00 – 17:00  Gayrimenkul projelerinin pazarlamasında dikkat edilecek önemli unsurlar; Lansman, Satış ofisinin hazırlanması, Satış ekibinin oluşturulması

3. Gün

10:00 – 17:00   Gayrimenkul projesinin ziyareti ve yerinde bilgi alma;
• Açık arttırma/ihale sistemi ile satış
• Emlak takas sistemi
• Gayrimenkul çözüm merkezi sistemi 

Eğitmenler

Hülya Uğuz Yedievli, Gayrimenkul Geliştirme Uzmanı, Ekonomist

Hülya Uğuz Yedievli, Hacettepe Üniversitesi, Ekonomi Bölümünden mezun olmuş, İngiltere Cambridge’de yabancı dil ve iş idaresi kurslarına katılmıştır. Çeşitli sektörlerde uzun süre çalıştıktan sonra uluslararası bir gayrimenkul şirketinde danışmanlık yapmış ve yaşam dönemi maliyeti düşük konutlar üzerine uzmanlaşmaya odaklanmıştır. 

Bu amaçla İstanbul Teknik Üniversitesi, Gayrimenkul Geliştirme Yüksek Lisans Programını tamamlamıştır. Yüksek lisans programında “Enerji Etkin Bina ve Yerleşme Birimlerinin İklimsel Veriler ve Gayrimenkul Geliştirme Açısından  Gerçekleştirilebilme Olanakları” konulu tez çalışmasını yapmıştır. Çalışmaları esnasında yurt içi ve yurtdışındaki konferans, seminer, fuar ve yayınları güncel olarak takip etmiş ve Enerji  Verimliliği Eğitim Tesisi  (Ankara), Muğla Üniversitesi, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Konukevi  (Antalya), BedZED (İngiltere),  Sonenschiff  Binası ve  Solarsiedlung konutları (Freiburg, Almanya), Chambery (Fransa), Kuzey - Güney İsveç’de  saha ziyaretleri yapmıştır. Ayrıca “Sustainable Sweden Tour 2009”un raportörlüğünü yapmıştır. 2011 yılında SMA Solar Academy’nin (Almanya) eğitimlerine katılmıştır. 

Gayrimenkul sektörüne yönelik birey ve takım koçluğu yöntemleri ile zenginleştirilmiş eğitimler geliştirmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi, Gayrimenkul Geliştirme Yüksek Lisans  Programında “Gayrimenkul Geliştirme Projelerinde Paydaş Analizi” takım koçluğu çalışmasını misafir eğitmen olarak gerçekleştirmiştir.

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (İMSAD) binalarda enerji verimliliği konusunda finansman modelleri geliştirmek hedefiyle yürüttüğü “AB Mevzuatı Çerçevesinde Yapılarda Enerji Verimliliğinin Finansmanı ve Hukuki Düzenlemelerle ile İlgili Sektörler arası İşbirliği Projesi”nde teknik danışman olarak görev almıştır.

Kadir Has Üniversitesi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Gayrimenkul Geliştirme Akademisinin koordinatörlüğünü yapmaktadır. Koordinatör olarak gayrimenkul sektörünün ihtiyacı olan sertifika programlarını kurgulamakta, sektörde ihtiyaç duyulan insan kaynağı yetkinlikleri ile ders içerikleri arasında köprü kurmakta, dinamik ve sinerjik bir içerik oluşmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda akademide içeriklerini hazırladığı “Gayrimenkul Projelerinin Geliştirilmesi, Pazarlanması ve Gayrimenkulde Yeni Eğilimler Sertifika Programı”,  “Gayrimenkul Geliştirmede Yeni Eğilimler: Enerji Etkin Binalar ve Sürdürülebilir Yerleşme Birimleri Sertifika Programı”, "Konut Projeleri Satış Uzmanlığı Sertifika Programı" "Bina ve Toplu Yapı Yöneticiliği Sertifika Programı"nın eğitmenliğini yapmaktadır.

Hülya Uğuz Yedievli "Gayrimenkul Geliştirme ve Sürdürülebilirlik; Enerji Etkin Binalar ve Sürdürülebilir Yerleşme Birimleri" adlı kitabın yazarıdır.

Önal Yılmaz, MRICS, MSc

1970 Ankara doğumlu olan ve 1993 ODTÜ İnşaat Mühendisliği Lisans, 1998 ODTÜ İnşaat Müh. Yapı Yönetimi (Construction Management) Yüksek Lisans mezunu olan Önal Yılmaz, aynı bölümde Doktora çalışmalarına başlamış, ancak iş hayatındaki değişim nedeniyle Doktora çalışmalarını tamamlamadan İstanbul’a taşınmıştır. 

25 yıllık meslek hayatının ilk 6 yılında şantiye ve proje ofislerinde çalıştıktan sonra, 1999 yılında “Bina Yönetimi” alanında çalışmalara başlamıştır. Gerek bu sektörün bilişim tarafında, gerekse dış kaynak kullanımı ile hizmet sağlayıcı tarafında ülkemizin birçok ilinde ve tesislerinde 3.500 üzeri çalışanı yöneterek Tesis Yönetimi sektöründe tecrübe kazanmıştır. Daha sonra işveren tarafına geçerek, başta AVM’ler ve ofis kuleleri olmak üzere Ticari Gayrimenkul Yönetimi konusunda tecrübe kazanmıştır. Bugüne kadar yönetimine katkı sağladığı yaklaşık 3 milyon m2 üzerinde onlarca AVM ve ofis binaları bulunmaktadır. 

Kariyeri boyunca MESA, Ural Mühendislik, Servis Grup, OYAK, JLL, Multi Development Türkiye gibi ulusal ve ve uluslararası firmalarda çalışmış ve son olarak Tahincioğlu Holding grup şirketi olan Meta Gayrimenkul Yönetim ve Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürlüğü pozisyonunda bulunmuştur. Aralık 2017 itibariyle kurucusu olduğu FACILITATOR Yönetim ve Danışmanlık A.Ş. şirketinde Gayrimenkul Yönetim ve Danışmanlık hizmetleri vermektedir.

Gayrimenkul Yönetimi konusunda İngiltere merkezli RICS (Royal Institute of Chartered Surveyors) sertifikasına ve üyeliğine sahip olan Önal Yılmaz, İSG konusunda da İngiltere merkezli IOSH kurumunca verilen “Managing Safely” sertifikasına sahiptir. Slow Food – Fikir Sahibi Damaklar grubu üyelerindendir. Evli ve bir çocuk babasıdır. 

Sertifika Programı

Katılım tarihleri ve detaylar için program koordinatörü ile görüşünüz.

İşbirliğimiz

15 Yıldır Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Akademisi ile Sertifika Programları, Eğitimler, Seminerler düzenliyoruz.